r2 Kommunikation | Case: Säg hej till Valand!
valand_hemsida

03 Apr Säg hej till Valand!

Aranäs har precis inlett sitt och Kungsbackas största utvecklingsprojekt någonsin. Med start i november 2016 och sju år framåt ska de bygga Valand, en helt ny stadsdel i Kungsbacka, som kommer knyta ihop Innerstaden med Kungsmässan.

Sju olika kvarter ska byggas, som vart och ett har olika funktioner och behov att uppfylla. Det här är ett kolossalt projekt, som kommer att föra med sig ett ofantligt stort behov av information. Vi är mycket glada över att få vara dem som står bakom detta arbete.

För att kommunikationen ska bli enhetlig och tydlig tog vi fram en konceptidé vi döpte till Hej Valand. Under den här kommunikativa plattformen kan vi samla all information om arbetet, i olika enheter och format.

Grafisk manual Valand
Moodbilder Valand

För att allt ska ha samma form och tonalitet tog vi fram en grafisk plattform som ligger till grund för allt vi producerar. Rubrikmanéret är viktigt, eftersom det bottnar i Aranäs egen profil men ändå ger Valand en egen karaktär.

Centralt i konceptet är hejvaland.se, en kampanjsajt där vi samlar all information om arbetet, kvarteren samt framväxten av stadsdelen. Man kan även göra intresseanmälningar till kommersiella lokaler samt hyres- och bostadsrätter. Tanken med den här sajten är att den ska kunna utvecklas allt eftersom stadsdelen växer. Det är en dynamisk sajt för ett lika dynamiskt projekt. Klicka på bilden nedan för att komma till Hej Valand.

Hemsida Valand
Tabloid Valand

Många av oss söker information digitalt, men det finns de som tycker om att bläddra i en klassisk tidning också. Vi tog fram en informationstidning i tabloidformat som delas ut till hyresgäster och som finns gratis att hämta på olika platser i Kungsbacka.

En annan viktig del i det grafiska uttrycket är datarenderade bilder som ger en verklighetstrogen och detaljerad inblick i hur stadsdelen kommer att se ut i framtiden.

annonstidningsannonsbyggskylt_RIKTIG

Vi har även lagt upp sidor i sociala medier där man kan följa utvecklingen och få snabb information om det fortlöpande arbetet med stadsdelen.

Följ Valand i sociala medier:

För att lättare kunna berätta om stadsdelen och även ge en tydlig bild av hur det en dag kommer att se ut tog vi fram en illustrerad karta över stadsdelen på vilken man kan informera om de olika stadsdelarna.

Det här är ett stort och spännande projekt för oss, och vi ser fram emot att följa Aranäs och Valand in i framtiden.

Valand karta