fbpx

Ramirent

Ramirent Liftar

Ramirent

Din lokala maskinuthyrare
Ramirent Liftar
Ramirent Logotyp

Uppdraget.

Ramirent behövde en digital push och vi blev ansvariga. Som content creators för Ramirents Facebook och Instagram utvecklade vi den digitala närvaron – ett enskilt uppdrag som utvecklade sig till ett långsiktigt strategiskt samarbete.

Hur gjorde vi skillnad?

Genom trendspaning, kategorisering och tematisering av content, publiceringsschema, content creation, planering och publicering la vi grunden för en ökad digital närvaro. Vi såg vikten av att involvera Ramirents kundcenter och följarna fick komma närmre vardagen och medarbetarna, något som resulterade i ett ökat engagemang och större räckvidd i sociala medier. Under det första kvartalet av vårt samarbete ökade Ramirent sina visningar med över 5000% på Instagram och 1400% på Facebook.*

Utöver veckovist digitalt underhåll utvecklar vi kampanjmanéer och copy som formar varumärket och skapar en enhetlig känsla i kommunikationen.

* Meltwater, rapport. Tidsperiod 20.09.28 – 20.12.20

Ramirent Ikoner
Ramirent Insta Story GIFs

Hållbarhetsveckan

Ramirent Stories Hållbart Företagande

Kampanjen.

I samband med Black Friday tog vi fram vad vi kallar Hållbarhetsveckan, ett slags motpol mot konsumtionshets. Under kampanjperioden lyfte vi Ramirent som ett hållbart bolag inom delningsekonomin.

Fokus låg på ekologisk hållbarhet så väl som ekonomisk- och social hållbarhet. I samband med detta tog vi ett strategiskt beslut att lyfta utvalda bolag i andra branscher (B2B) som vi anser gör ett bra jobb inom delningsekonomin och som vi gärna önskar accosiera vårt hållbarhetserbjudande med.

Genom att via Instagram Stories hänvisa till dessa bolag valde majoriteten av dem att göra detsamma – dvs sprida Ramirents varumärke i sina egna kanaler.

Vår kampanj inspirerade andra bolag. Vi fick till och med förfrågningar om samarbeten och ambassadörsskap, vilket på sikt hjälper oss att få ut vårt varumärke till en ännu bredare målgrupp.

Sharing is caring

000

Liknande case