Några smarta semestertips
Några smarta semestertips
6 juli, 2018 Peter Nyborg

Några smarta semestertips

Aperol spritz

Den absolut godaste drinken när det är riktigt varmt! Köp eller gör en egen! Ta tre delar Prosecco, två delar Aperol och en del bubbelvatten. Rör om och häll på riktigt med is och lägg i en apelsinskiva.

Paddan

Ät en lunch på Paddan. Köp en macka och en dricka och ät lunch samtidigt som du får en härlig guidad tur och lär dig lite roliga fakta om Göteborg.

Italien

Upptäck Italien med tåg och båt. Hitta några billiga flygstolar till tex Pisa, Milano eller Rom och utforska Italien på egen hand. Tågen är moderna, billiga och går i tid. Åk till Cinque Terre som bara ligger någon timma bort från Pisa för ungefär en hundralapp eller åk lika långt åt andra hållet för några dagar i fantastiska Florens. Eller så tar ni en färja till någon av öarna på västkusten. Några är små och ligger nära som Elba och Giglio. Tar ni en större färja i cirka 4 timmar kommer ni ända till Korsika (Frankrike), Sardinien eller Sicilien. Norra Italien är också fantastiskt med vindistrikt som Valpollicella och sjöar som Como och Garda. Maten, vinet, vyerna och stämningen är lika fantastiska överallt.

Berlin

Funderar du på att flyga från Göteborg till Berlin i sommar? Du vet väl att du kan spara en slant genom att ta bussen eller tåget till Kastrup (Köpenhamn) och flyga därifrån istället. Du slipper dessutom en mellanlandning i Frankfurt och minskar miljöpåverkan en smula.

När du ändå är i Berlin, gör gärna ett besök på Klunkerkranich, takbarernas takbar, belägen ovanpå en galleria i Neukölln. Ta ett glas med solnedgången över Berlins takåsar som fond. Schöne Reise!

 

FÖRFATTARE

Peter Nyborg
Art Director
20 juli 2018

SENASTE INLÄGG

ARKIV

Arkiv

DELA 

000

Läs fler av våra inlägg

Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Läs mer om vår integritetspolicy här
Godkänn genom att klicka på "Acceptera" -knappen.