fbpx

r2, vad betyder det?

r2, vad betyder det?
26 april, 2018 tigerton
Threads

r2, vad betyder det?

En fördel med att ha ett kryptiskt byrånamn är att vi ofta får den stora glädjen att prata om oss själva. Skämt åsido, vår byrå har en lång historia som på ett lite snirkligt sätt lett fram till vårt namn. Här följer en kort resumé.

Byrån grundades av Peringe Rosenqvist i Borås 1971, då med det anrika namnet Västgöta Annonsbyrå. Med sin placering Knallelandets Borås kretsade verksamheten till en början mycket kring konfektion med kända namn som Tiger, Eton, Oscar Jacobson och Stenströms på kundlistan.

Tiden gick, uppdragen blev större och fördelarna med att sitta i Göteborg blev mer och mer påtagliga. Sagt och gjort, 1986 gick flyttlasset med kurs västerut och i samband med flytten bytte byrån namn till Rosenqvist Reklambyrå.

Med tiden etablerade sig byrån som en integrerad och välkänd aktör på Göteborgs byråhimmel, och 1999 var det dags för sonen Peter Rosenqvist att ta sina första AD-steg på byrån.

Dagarna och åren ledde fram till 2003. Peringe hade nått en ålder då det var naturligt att spendera dagarna som glad pensionär, varpå Peter över VD-rodret. Och i och med skiftet togs namnet r2: andra generationens Rosenqvist.

Sedan dess har vi byggt upp en stabil verksamhet baserad på värdeorden stabilitet och utveckling. Tryggt och nogsamt har vi vuxit fram till den styrka vi är idag, och vi har faktiskt smugit in en namnändring till, om än en liten sådan. Härom året bytte vi namn från r2 Reklambyrå till r2 Kommunikation. Mediatillvaron ser annorlunda ut nu än för bara ett par år sedan, och eftersom vi är noga med att följa med i utvecklingen är vårt erbjudande idag bredare än någonsin.

Sharing is caring

000

Författare

Peter Rosenqvist
VD/Creative Director

peter@r2.se
070-893 22 57

Liknande artiklar.