TOGETHER TECH

En välplanerad strategi skapar framgång och resultat i sociala medier

Together Tech är en teknikkonsultbyrå som specialiserar sig på produktutveckling och digitala lösningar för en bättre värld. Efter ett omfattande internt förändringsarbete och ökad tillväxt fick vi uppdraget att utveckla deras varumärke genom ett namnbyte och en ny visuell identitet. Du kan läsa mer om förändringen av varumärket här.

   

I samband med varumärkesarbetet uppstod ett behov av att fortsätta den strategiska utvecklingen på flera fronter. Nedan kan du läsa om hur vi tillsammans med Together Tech skapat en tydlig digital närvaro.

UTMANINGEN

I och med namnbytet och utvecklingen av Together Techs identitet lanserades varumärket på nytt i sociala medier genom framgångsrika kampanjer och sökmotorsmarknadsföring (SEM). För att bygga vidare på lanseringen och möjligheten att jobba mot bolagets affärsmål var det avgörande med en kontinuerlig optimering av deras närvaro på flera sociala plattformar.

Avsaknaden av en tydlig strategi, att det inte fanns några konkreta målsättningar för kanalerna samt begränsade resurser internt krävde ett omtag även på den digitala marknadsföringen.

LÖSNINGEN

Vi hjälpte Together Tech att ta fram en skräddarsydd strategi för deras sociala medier. Arbetet inkluderade en omfattande översyn av alla deras sociala kanaler, en nuläges- och behovsanalys samt strategisk utveckling. Genom att definiera målsättningar, målgrupper och relevanta innehållskategorier tog vi fram en strategi som säkerställer att alla annonser såväl som organiska inlägg har en tydlig koppling till de övergripande affärsmålen.

Genom ovan nämnda insatser har Together Tech fått möjligheten att skapa innehåll som intresserar och engagerar såväl målgrupper som medarbetare, vilket lett till en ökad spridning av varumärket i kanalerna. Tack vare strategiarbetet och löpande arbetsmöten, samt utbildning och rådvigning från oss, har Together Tech själva kunnat skapa och driva sitt arbete i sociala medier – vilket också var en målsättning.

Den nya och utvecklade grafiska identiteten har resulterat i en stark igenkänning av varumärket, samt ett ökat intresse hos deras målgrupper.

2 000 000

Visningar av innehåll

500 000

personer har nåtts

1700

antal nya följare

RESULTAT

Sedan Together Tech började arbeta med strategin i början av 2023 har bolaget lyckats skapa en kraftfull och strukturerad närvaro i sociala medier. Genom kampanjarbete, annonsering och ett löpande arbete organiskt fortsätter de att stärka sitt varumärke, samtidigt som de engagerar befintliga och potentiella kunder, framtida kandidater och medarbetare.

Frekvensen av antal inlägg i månaden har ökat tack vare innehållsplaneringen, och de kan lättare skapa innehåll som är intressant, relevant och varierat. Strategin och målsättningarna vi tog fram har gjort att Together Tech själva kan följa upp och utvärdera arbetet på ett smidigare sätt än innan. Detta möjliggör att de kontinuerligt kan utveckla och förbättra sina insatser ytterligare.

Sedan implementeringen av strategin har arbetet i Together Techs sociala kanaler resulterat i över 2 000 000 exponeringar, en räckvidd på över 500 000 personer och över 12 000 klick till hemsidan. Följarantalet har dessutom stigit med över 1 700 användare.

Är du nyfiken på vilka resultat du kan få i sociala medier?

Hör av dig till vår SoMe-strateg Sandra så berättar hon mer!

sandra@r2.se
073-094 22 57

sandra@r2.se
073-094 22 57

NÄSTA CASE

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att ansluta dig till vårt nyhetsbrev godkänner du att vi sparar dina uppgifter för framtida utskick.